PRIPRAVE SO V TEKU...

In prišel je dan, ko smo morali spoznati mentorje in naloge, ki jih bomo ekonomisti 4 tedne in računalničarji 3 tedne opravljali v sklopu prakse. Dan se začne zgodaj, zato smo se že zjutraj odpravili proti EJB - Easy Job Bridge organizaciji. Na začetku smo vpisali svoje podatke, izpolnili nekaj papirjev ter poslušali predstavitev o življenju in pravilih na Malti. 

Po predstavitvi so bili najprej na vrsti računalničarji. Svojega mentorja so spoznali kar preko virtualnega video klica. Dogovorili so se, da jim podrobnosti in naloge sporoči naslednji dan po posvetovanju in razmisleku, kakšne naloge bi bile primerne zanje.

Naslednji sta bili na vrsti ekonomistki. Odpeljali sta se v podjetje Simon Mamo Real Estate v San Gwannu. Podjetje pa je seveda izpolnilo vsa pričakovanja. Ob vhodu vanj se je že začutil občutek sproščenega in nezahtevnega vzdušja, ki ga je samo še bolj potrdil njun mentor. 

Mentor Riccardo Bugiantelli je prijazno razložil vsa pravila ter postopek kako bo delo potekalo. Dekleti so od navdušenja ostali tam kar še dodatne pol ure, da so jima njuni bodoči sodelavci pokazali kaj morata sploh delati. 

Po prihodu domov so se ekonomisti odločili skočiti v Mosto v velik nakupovalni center Pama. 


S polnimi vrečkami smo se odpravili proti avtobusni postaji, čez nekaj časa pa ugotovili, da čakamo na napačni strani ceste (Maltežani vozijo po levi) ter se odpravili na postajo na drugi strani ceste. Po nekaj minutah čakanja na pravi avtobus pride mimo gospa in nam pove, da ta avtobusna postaja ne obratuje. Premaknemo se na naslednjo, ki je bila oddaljena nekaj metrov od te, na kateri smo čakali in pride mimo gospod in pove enako kot gospa prej, da postaja ne obratuje. Jezni se odpravimo na naslednjo postajo, kjer smo morali na avtobus čakati skoraj 15 minut. Končno smo dočakali naš prevoz do apartmaja!

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dan na plaži za ekonomista

Četrtek, 3.6, Računalničarji

Ponedeljek, 31.5, Računalničarji