UŽITKI NA MALTEŠKI PRAZNIK

Danes, 7. 6. 2021, Maltežani praznujejo državni praznik, zato smo imeli vsi prost dan. Privoščili smo si jutranji počitek in se zbudili šele ob 11 uri. Celo jutro smo bili brez elektrike, zato sva si dekleti zaželeli oddiha na eni najlepših plaž na Malti - Zlati plaži (Golden Bay). 

Ob 13:11 je pripeljal avtobus na avtobusno postajo. Ob vstopu na avtobus sva ugotovili, da nama je kartica za avtobus potekla, nove pa nisva imeli pri sebi. Plačali sva 1,50 EUR za karto do Moste, kjer je bil načrtovan prestop na drug avtobus. Na ta avtobus sva v Mosti morali čakati nekaj več kot pol ure, zato sva si ogledali še bližnje znamenitosti. Ogledali sva si znamenito cerkev Rotunda, katero je med drugo svetovno vojno zadela bomba, ki je ni razneslo. To Maltežani opisujejo kot Malteški čudež v Mosti. 

Ob 14:09 sva bili na postaji, kjer naju bi moral avtobus pobrati, a avtobusa ni bilo. Počakale sva še nekaj minut, če mogoče zamuja zaradi kakšnega zastoja na cesti, nato pa pride mimo gospa in nama pove, da na tej avtobusni postaji avtobus sploh na ustavlja. Imeli sva dve možnosti in sicer počakati na naslednji avtobus, ki odpelje čez eno uro ali pa poklicati taksi. Poklicali sva taksi, ker je bilo vroče in ni bilo primerne sence za čakanje. Ob prihodu na Golden Bay sva samo odložili stvari in že zaplavali v prijetno toplo morje. 

Bili sva lačni, zato sva si privoščili pico, piščančjo pokovko ter pomfrit v bližnjem baru. Po večerji sva se odločili oditi domov. Sprehodili sva se do avtobusne, tam pa je čakalo za 5 avtobusov ljudi na en avtobus. Spet sva naročili taksi, za katerega sva odšteli več kot je bilo dogovorjeno zaradi taksistove napake. Ob prihodu še vedno ni bilo elektrike. Pod tuš sva morali s pomočjo svetilke na telefonu. 

Odločili smo se poiskati razlog, zakaj nimamo elektrike, na pomoč nama je priskočil Adrian in s skupnimi močmi smo rešili problem. Po tem smo odšli vsi v apartma 2, kjer smo vsi skupaj preživeli večer ob igranju enke in poslušanju glasbe.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dan na plaži za ekonomista

ZADNJA DOGAJANJA :(

Četrtek, 3.6, Računalničarji