PRVO SLOVO

Pa je prišel čas za prvo slovo. Računalničarji so se od dogodivščin na Malti poslovili včeraj, 11. 6. 2021 ob 14h, ko je vzletelo njihovo letalo z letališča na Malti. We will miss them. :(

Ekonomisti pa smo petek preživeli kot običajen petek brez dogodivščin in druženja. 

Danes pa smo dekleta najprej opravile v bližnji Spar trgovini. Teja si je zelo zaželela mangota in res sva vzeli en mango. Odnesle sva ga na tehtnico, vtipkale številko artikla in odšle na blagajno. Na blagajni pa bi morale plačati ceno nekaj čez 250,00 EUR. Zdelo se nama je čudno, prodajalka pa je rekla, da je z mangotom nekaj narobe. Ugotovile smo, da je bila vtipkana količina mangotov 139 in je zato prišla cena tako visoka. Prodajalka nama je prijazno popravila ceno in smo za stvari plačale 30,00 EUR.


Okoli poldneva je bilo zelo vroče, zato sva si privoščili ogled filma ob odlični popoldanski malici. Ob 17h pa sva se odpravili prvič po treh tednih bivanja na Malti v glavno mesto. Ogledali sva si slavni Trg republike, Palačo velikega mojstra ter spomenik postavljen zaradi 7. junija (Malteški državni praznik). 

Spominja na dogodke, ki so se zgodili na ta dan leta 1919, ko so britanske enote po več nemirih malteškega prebivalstva streljale v množico in ubile štiri ljudi. To je povzročilo večji odpor proti kolonialni vladi in podporo protiitalijanskim iredentistom, ki so izpodbijali britansko prisotnost na otoku. 

Po ogledu znamenitosti naju je prijela lakota. Odpravili sva se v Burger King in si še zadnjič privoščili malteško hitro hrano. Prvič od prihoda n Malto sva morali počakati avtobus na glavni postaji. Današnji dan sva zaključili ob video klicu najinih sošolk, ki prakso opravljajo na Portugalskem.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dan na plaži za ekonomista

Četrtek, 3.6, Računalničarji

Ponedeljek, 31.5, Računalničarji